Soivion leiri- ja kurssikeskus

Retket

 

Järjestämme retkiä Kuusamon kauniisiin kohteisiin esim. Julma Ölkky, Suurpetokeskus, kalastuskohteisiin, luonnonpuistoon karhunkierrokselle, Rukan laskettelukeskukseen ja halutessanne kauemmaksikin kuten Napapiirille, Joulupukin pajalle jne.

Leirikeskusympäristössä voi kalastaa, marjastaa, vaeltaa, hiihtää, uida, ajaa moottorikelkalla, ihailla poroja, ratsastaa hevosella jne. Paikallinen eräopas tarjoaa palveluitaan ryhmällenne.

Leirikeskuksen läheltä löytyvät Poussunkoski & Soivionnivat sekä Kurjenjoki ja Raakunniva, joissa saa kalastaa ympäri vuoden. Sallittuja pyydyksiä ovat perho ja uistin. Vesistöistä nousee mm. siikaa, taimenta, kirjolohta ja harjusta.

Kurjenjoki ja Raakunniva kalamiehille

Raakunniva on lyhyt virtaava niva Soivion- ja Raakunjärven välissä. Kurjenjoki on Raakunjärvestä Pikku-Keroon laskeva joki. Raakunnivassa kalastusalue on noin 300 m ja Kurjenjoessa noin 3,5 km.

Poussunkoski ja Soivionnivat kalamiehille

Poussunkylän vieressä sijaitseva Poussunkoski on vanhastaan tunnettu kalapaikka. Koski on helposti saavutettavissa ja saalismahdollisuudet ovat hyvät. Poussunkoski on noin 1,5 km, josta koskea noin 400 m. Soivionnivat ovat noin 1 km, josta koskea noin 200 m.

Näränkä

Vaellusreitti, n 14 km. Närängässä kulkija voi paitsi nauttia luonnonrauhasta, myös marjastaa, sienestää, onkia ja pilkkiä vapaasti. Närängän tilan pihapiirissä on kompostikäymälä, mutta muuta jätehuoltoa ei ole - huolehdithan omat roskasi pois maastosta. Ja rajavyöhykkeelle ei saa mennä ilman rajavartioston lupaa.

 

Tarjoamme mahdollisuuden linja-autokuljetuspalveluun. Järjestämme tarvittaessa kuljetuksen retkikohteisiin erillistä korvausta vastaan.